Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πραγματική σφαγή των συμβασιούχων διδασκόντων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 23/8 τρομακτικές περικοπές πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες 407/80 στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα: ενώ πέρσι δόθηκαν τουλάχιστον 555 πιστώσεις 12μηνης διάρκειας, φέτος ανακοινώθηκαν μόλις 250 πιστώσεις 9μηνης διάρκειας. Αυτό σημαίνει μείωση πιστώσεων πάνω από 60%. Ανάλογες περικοπές ανακοινώθηκαν και στους συναδέλφους συμβασιούχους των ΤΕΙ.

Οι περικοπές αυτές δεν θα οδηγήσουν μόνο σε εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, πολλές και πολλοί από τους οποίους διδάσκουν πολλά χρόνια και με σημαντική ερευνητική προσφορά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν (εργασιακή περιπλάνηση, καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων κ.ά.). Το κυριότερο είναι ότι σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αδιοριστία των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ θα οδηγήσουν σε σημαντική υποβάθμιση των σπουδών, καθώς πάρα πολλά μαθήματα δεν θα προσφέρονται. Ειδικά τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια θα αντιμετωπίσουν σε αρκετές περιπτώσεις αδυναμία να προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών.

Οι περικοπές πιστώσεων είναι ένας ακόμη λόγος για να κλιμακωθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε μια κυβέρνηση και μία πολιτική που διαλύει κυριολεκτικά τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου