Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι οι διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων
της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΕΦΔ-ΣΚΕ καταγγέλλει ως πλέον επείγον το γεγονός ότι οι διδάσκοντες με το ΠΔ 407/80 παραμένουν απλήρωτοι, ενώ έχουν επιτελέσει στο ακέραιο τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου οφείλει να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων συναδέλφων, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους. Η Πρυτανεία όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά ούτε πληροφορεί την πανεπιστημιακή κοινότητα γι
α το κώλυμα που προέκυψε. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που προκύπτει τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ενώ οι εξηγήσεις δεν είναι διόλου σαφείς.
Ο ΕΦΔ-ΣΚΕ απαιτεί να ενημερωθεί πλήρως η ακαδημαϊκή κοινότητα από όσους οφείλουν να το πράξουν και επιτέλους η Πρυτανεία να λύσει έστω κι ένα πρόβλημα: αυτό της πληρωμής των συμβασιούχων συναδέλφων.
Ο ΕΦΔ-ΣΚΕ σε ένδειξη συμπαράστασης καλεί όλους τους συναδέλφους να μην παραδώσουν τη βαθμολογία των εξετάσεων, εάν προηγουμένως δεν καταβληθούν οι μισθοί των συμβασιούχων διδασκόντων.
Το ΔΣ
του ΕΦΔ-ΣΚΕ
Ρέθυμνο, 4 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου