Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αποχή διδασκόντων στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διαμαρτυρία - Αποχή από το διδακτικό έργο

Ιωάννινα, 13-12-2010
Από την αρχή του εξαμήνου, εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Τμήμα ΒΕΤ ως διδάσκοντες με βάση το ΠΔ407/80. Αρκετοί από εμάς εργαζόμαστε από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου. Έχουμε ήδη διανύσει 9 διδακτικές εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει υπογραφή των συμβάσεων και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Διαπιστώνουμε ότι σήμερα που το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης επιδίδεται στη δημόσια διαβούλευση για την Παιδεία, έχει λησμονήσει τους λειτουργούς της. Ουσιαστικά οι συμβασιούχοι διδάσκοντες έχουμε φτάσει στο σημείο να στηρίζουμε εξ ιδίων πόρων την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Επειδή η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί προσβολή της προσωπικής και επιστημονικής μας αξιοπρέπειας αποφασίσαμε την αποχή από το διδακτικό μας έργο.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί δίπλα μας και τους φοιτητές να κατανοήσουν τους λόγους που μας οδηγούν στη στάση από τα καθήκοντά μας από Τρίτη 14/12.

Οι συμβασιοούχοι διδάσκοντες με βάση το ΠΔ407/80 στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
Εργαζόμενοι ΠΔ407/80, ΒΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου