Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Περικοπές Πιστώσεων 407/80

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει σταδιακά τις Υπουργικές Αποφάσεις για τις φετινές πιστώσεις για διδάσκοντες 407/80. Σε όλα τα ΑΕΙ προβλέπονται περικοπές πάνω σε ό,τι προέβλεπαν οι περιβόητοι τετραετείς προγραμματισμοί. Θυμίζουμε εδώ ότι ούτως ή άλλως οι τετραετείς προγραμματισμοί προέβλεπαν περικοπές σε κάθε ακαδημαϊκό έτος από το 2009 και μετά στο όνομα διορισμών και νέων θέσεων ΔΕΠ που... ακόμη τις περιμένουμε. Ειδικότερα έχουν ανακοινωθεί οι ακόλουθες περικοπές (οι σύνδεσμοι παραπέμπουν στις αντίστοιχες Υπουργικές αποφάσεις):
Πανεπιστήμιο Κρήτης : 73 από 87.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 59 από 70
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 14 από 17
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: 5 από 6
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: 25 από 30

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ανακοινωθεί μείωση κατά 16,7% που θα μεταφερθεί ολόκληρη στο εαρινό εξάμηνο.
Σημειώνουμε ότι οι πιστώσεις είναι πιστώσεις αναπληρωτή καθηγητή που είναι η "λογιστική μονάδα" που χρησιμοποιεί το Υπουργείο. Μία πλήρης πίστωση λέκτορα αναλογεί σε 0,79 της πίστωσης αναπληρωτή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι πιστώσεις που επιμερίζονται σε περισσότερους διδάσκοντες  κ.λπ. Άρα μιλάμε είτε για ριζικές περικοπές θέσεων είτε για ριζικές περικοπές μισθών και εξαθλίωση των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου