Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική Συνάντηση Συμβασιούχων Διδασκόντων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, 19/03, 13.00 μ.μ. Αρχιτεκτονική ΕΜΠ


NEA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 407/80 ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19_03_2011 . 13.00 μ.μ.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠ
ΑΙΘ. Μ 318, κτ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!

Γιατί οι περικοπές βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Συνολικά διεκδικούμε:
   Να καταργηθεί ο θεσμός των συμβασιούχων διδασκόντων και όλες οι ανάγκες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό να καλύπτονται με προκηρύξεις θέσεων ΔΕΠ και μελών ΕΠ. Οι όποιες πραγματικά έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από διδάσκοντες με αξιοπρεπείς όρους. Να σταματήσει η επίκληση ‘έκτακτων αναγκών’ ως πρόσχημα γενίκευσης της ελαστικής εργασίας.
   Να μη μετατραπεί η βαθμίδα του λέκτορα σε βαθμίδα συμβασιούχων, επισφαλώς εργαζομένων χωρίς προοπτική εξέλιξης. Να μην επιστρέψουμε στο θεσμό των βοηθών.
   Να παγιωθεί η συμμετοχή Επιστημονικών και Εργαστηριακών συνεργατών των ΤΕΙ με το Ν.1404/83 (όπως αναθ. από τον  2916/01) σε όλα τα Συλλογικά Όργανα των Τμημάτων, Σχολών και Ιδρυμάτων. Στα ΤΕΙ να αξιολογείται ιδιαίτερα η επί ετών θητεία διδασκαλία  -αυτοδύναμη ή μη- όσων κληθούν να αξιολογηθούν από Εκλεκτορικά Σώματα.
   Γενναία χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και άμεση προκήρυξη όλων των απαραίτητων θέσεων ΔΕΠ και μελών ΕΠ σε όλα τα Τμήματα.
Άμεσα απαιτούμε:
   Να σταματήσει η περικοπή των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες. Να χορηγηθούν τώρα όλες οι πιστώσεις όπως αρχικά προβλέπονταν.
   Να υπογραφούν αμέσως όλες οι συμβάσεις των διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
   Ενιαία αντιμετώπιση των διδασκόντων σε όλη τη χώρα, αποσαφήνιση των όρων εργασίας ήδη από τις προκηρύξεις και όχι μετά την έναρξη των εξαμήνων.
   Σεβασμό στα εργασιακά, εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα των συμβασιούχων διδασκόντων, όπως αυτά προβλέπονται και από το ΠΔ 407/80 ή τους Ν.1404/83 και Ν. 2916/2001.
   Καμιά καθυστέρηση στις προκηρύξεις θέσεων μελών ΔΕΠ και ΕΠ για πιστώσεις που είχαν ήδη εξαγγελθεί.
   Άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια  και ΕΠ στα ΤΕΙ

Πρωτοβουλίες διδασκόντων με βάση το ΠΔ 407/80 των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πατρών, ΑΠΘ, Ιωαννίνων, Κρήτης
Σύλλογοι Έκτακτου Προσωπικού των ΤΕΙ Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου