Eιδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανακοινώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ 407/80 στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ε-mail επικοινωνίας: psot@soc.aegean.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πολιτική διορισμών και Πανεπιστήμια


Η πολιτική διορισμών για φέτος (προτεραιότητες) αποτυπώνεται στη ακόλουθη Κοινή Υπουργική Απόφαση
 Το τι σημαίνει με νούμερα φαίνεται στο παρακάτω άρθρο από την "Καθημερινή"
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/03/2011_434709

Τώρα είναι σαφές ότι:
α) προηγούνται άλλα Υπουργεία (εξ ου και το πρώτο μεγάλο πακέτο που αφορά κύρια το ΕΣΥ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης)
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=257573
β) προηγούνται οι "παραγωγικές" σχολές (Δικαστών, στρατιωτικές, αστυνομίας, Εθνική Σχολή Δημόσια Διοίκησης και Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
γ) προηγούνται οι διοριστέοι ΑΣΕΠ που  δεν έχουν διοριστεί.

Για τα Πανεπιστήμια, όπως μας είχε πει και ο Παπάζογλου στις 11/2, αφού γίνουν διορισμοί στα σχολεία, εάν περισσεύουν θέσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα γίνουν κάποιοι διορισμοί
Ο ίδιος έλεγε ότι υπολογίζουν 3ετία για τους διορισμούς.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διορισμοί δεν θα προκηρυχθεί καμιά νέα θέση.

Τέλος, όπως θα δείτε στο άρθρο της "Καθημερινής" οι πιστώσεις συμβασιούχων θα μειωθούν κατά 15% (όπως ακριβώς και φέτος). Αυτό σημαίνει επιπλέον περικοπή στις πιστώσεις 407 και επιστημονικών εργαστηριακών συνεργατών στα ΤΕΙ (εκεί ήδη ο Πανάρετος έχει ζητήσει νέα προγράμματα με -30%)
Προσοχή τώρα: εάν οι περικοπές γίνουν πάνω στους 4ετείς τότε μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερη μείωση, εφόσον το 2011-12 είναι η χρονιά των μεγάλων περικοπών στις πιστώσεις με βάση τους 4ετείς.
Όλα αυτά σημαίνουν για μια σειρά από Τμήματα πραγματικό "εκπαιδευτικό κραχ". Αρκεί να σκεφτούμε τι σημαίνει π.χ. ότι φέτος στην Αρχιτεκτονική Πάτρας, στο εαρινό εξάμηνο, κόπηκαν... 19 διδάσκοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου